1. ביקורופא חיילים
הפנייה למוקדי "ביקורופא" לחיילים נועדה למקרה בו נזקק חייל לשירותי רפואה דחופה כאשר הוא שוהה מחוץ ליחידתו ולא ניתן להמתין מבחינה רפואית לבדיקה במרפאת היחידה (או כאשר מרפאת היחידה סגורה)
למרפאות יש להגיע עם תעודת חוגר. מרפאות אלו מספקות שירותי רפואה דחופה לכל חייל – בסדיר, קבע או בשירות מילואים. במרפאה תיבדק על ידי צוות רפואי הכולל רופאים ואחיות ותקבל טיפול לבעיות רפואיות דחופות. הניהול השגרתי והמעקב אחר בריאותך ימשיך להתבצע במרפאת היחידה שלך.
המרפאות אלו פרוסות לאורך כל הארץ – מאילת ועד קריית שמונה.
מוקדי "ביקורופא" נמצאות בפריסה ארצית. ניתן לראות את רשימת המוקדים לחיילים באתר

השירותים הניתנים במרפאות ביקורופא: רנטגן, רופא משפחה, עירוי נוזלים, משטח גרון מהיר, מעבדת שתן, אק"ג, אינהלציה, אחות, בדיקת סוכר, מזכירות, בדיקת דם, ספירת דם, רופא ילדים, טראומטולוגיה, טכנאי רנטגן, גיבוס, תפירות, טראומה, תרופות, בדיקת לחץ דם, אלקטרוליטים, בדיקת חום ועוד..
בסיום הטיפול הרפואי, באם הרופא הנפיק מרשם לתרופות, הינך רשאי לפנות לאחד מסניפי סופר-פארם המצויינים בלינק זה ולקבלם ללא תשלום.
החל מאפריל 2022, ימי המנוחה יתחילו להיספר כיממה מהבוקר למחרת הביקור אצל הרופא - מ-8:00 ועד 8:00 ביום שלאחר מכן. זאת כדי לאפשר זמן החלמה ללא קשר לשעה בה קיבלתם את הגימלים כשפניתם לרופא. השיטה הזו תקפה בכל מוקדי הרפואה הצה"ליים - מרפאות היחידה, ביקורופא, מיון ומוקדי רפואה דחופה. (עוד על גימלים)
מידע נוסף אודות השינוי באתר צה"ל
*על סיכום מפגש הרופא חל חיסיון – אינך נדרש לספק מידע רפואי למפקדך
(פרט לימי המחלה והגבלות).
2. ייעוץ אחיות ומרפ"א וירטואלי:
מוקד ייעוץ טלפוני עם אחות או רופא צבאי מוסמך במוקד "מקול הלב".
ניתן לפנות במספר: *6690 שלוחה 1. המוקד פעיל א׳-ה׳ 16:30-23:00, בימי שישי מהשעה 8:30 ועד 12:00. בזמן פעילות המוקד ניתן לפנות גם למוקד הרפואה הוירטואלי של חיל הרפואה דרך מערכת המדיתיק - המערכת מייעצת ומסייעת בבעיות רפואיות וכן רשאית לתת הקלות,הנחיות וגימלים מרחוק.
3. פנייה למיון: הרחבה לנושא זה בעמוד ייעודי
פנייה אינה מוצדקת למיון תאלץ את המשרת בתשלום מלא למוסד הרפואי ללא כיסוי של צה"ל.
לפרטים נוספים ניתן לפנות:
-
מוקד מקול הלב *6690 או באפליקציה - "האיזור האישי" באתר צה"ל.
-
במייל הצבאי: מוקד מקול הלב או תיבת פניות צבאית.
-
במייל האזרח moked6690@idf.gov.il
-
במוקד השירות הארצי של 'ביקורופא' בטלפון *6101.
-
מוקדי חיל הרפואה


נפקדים / עריקים
נפקדות משמעה אי התייצבות במקום בו הגורם המוסמך בצבא הטיל על החייל להתייצב.
במהלך 21 הימים הראשונים להיעדרות יהיה החייל באחריות יחידתו. במהלך תקופה זו תזין היחידה את דבר הנפקדות במערכות, תבצע ביקורי בית בניסיון לשכנע את הנפקד לשוב לשירות ותתעד את הביקורים כדי שפרקליטות עריקים תוכל בבוא העת בעתיד להוכיח את אישום העריקות שאפשר שייוחס לחייל ותעשה כל שביכולתה להשיב את החייל ליחידה.
לאחר 21 ימים, אם החייל לא הופיע ביחידה, ידווח כעריק.
האם עריק זכאי לקבלת טיפול רפואי במהלך תקופת העריקות ?
התשובה לשאלה זו תלויה במספר ימי העריקות: חייל אשר ביצע עריקות של עד 60 ימים, זכאי לקבלת טיפול רפואי מהצבא, מעבר ל 60 ימי עריקות, החייל לא יקבל שירותים רפואיים מהצבא, עד אשר יסגיר עצמו / ייעצר על ידי המשטרה הצבאית או משטרת ישראל.
מעמד העריק לקבלת שירותי רפואה מצה"ל
36. עריק שנעדר מהשירות למעלה מ-60 יום, ושהועבר לגביו דיווח למוסד לביטוח לאומי – דינו לעניין חוק ביטוח בריאות ממלכתי, התשנ"ה-1994, כחייל בתקופת שירות ללא תשלום, והוא אינו זכאי לקבל שירותי רפואה מצה"ל.
37. עם זאת, אין באמור בפקודה זו כדי למנוע הענקת טיפול רפואי דחוף לעריק על-ידי חיל הרפואה או על-ידי גורם אחר מטעמו כשנשקפת סכנה חמורה לבריאותו.
38. נודע למתקן רפואי של צה"ל או לנציגות צה"ל במתקן רפואי אזרחי (ר"ם 2), כי חייל שפנה אליהם לקבל טיפול רפואי, הוא עריק אשר אינו זכאי לשירותי רפואה מצה"ל – לא יעניקו לו טיפול רפואי, למעט כשהוא חייב לקבל טיפול רפואי דחוף, כאמור לעיל. המתקן או הנציגות ידווחו ל'מקמש"ר' על פניית החייל.
39. פניית עריק לקבלת טיפול רפואי, בין שקיבל טיפול רפואי ובין שלא קיבל, לא תיחשב כהתייצבות לסיום עריקותו.
-
ניגשתי למיון ללא הפניה מרופא, איך אני מבקש בקשה לכיסוי תקציבי על המיון?הכן צילום של מסמכי המיון המלאים, בצירוף מכתב בקשה אודות נסיבות הפניה למיון ובקש טופס "119" (אסמכתא תקציבית בדיעבד עבור פניה למיון). את הפניה יש להגיש למרפאת היחידה/חוג"ד/רופא היחידה לצורך בחינתה. **יש לשים לב - לא ניתן לקבל אסמכתא תקציבית בדיעבד לפניה למלר"ד שאינו בבית חולים ציבורי** לצורך אישורה, הפניה צריכה לעמוד בקריטריונים הרשומים בהו"ק 281.119 - גורם פיקודי שאינו רפואי לא מוסמך לאשר לחייל פניה למיון. במידה והפניה אושרה, עליך לשלוח בעצמך את האסמכתא לבית החולים ולוודא סגירת החוב מולם. במידה והפניה לא אושרה , ניתן לערער לגורם רפואי בפיקוד. במידה והערעור נדחה, לא ניתן לערער שוב.
-
ניגשתי למיון בעקבות תאונת דרכים עם רכב אזרחי. אפשר להגיש בקשה ל119?ניתן להגיש בקשה לאישור תקציבי בדיעבד. יש לשים לב לטפסים נוספים שיש לצרף לבקשה - אישור משטרת ישראל אודות קיום התאונה וטופס ויתור סודיות חתום (קיים בטופס הבקשה). ללא זה, לא ניתן יהיה לאשר את הפניה למיון. -- במידה והינך נדרש בהזמנת שירות העברה לבית חולים באמבולנס, יש לפנות למד"א להזמנת השירות. יש לשמור את שטר החוב המתקבל בסיום הנסיעה ולפנות למד"א בצירוף צילום תעודת חוגר וצילום שטר החוב בקישור הבא: https://www.mdais.org/contactus שימו לב, במידה ופנית לקבלת שירות למוקדי רפואת דחופה או שירותי העברה באמבולנס שאינם תחת הסכמי צה"ל – לא יינתן החזר כספי עבור השימשו בשירות וכן המלצות רפואיות אשר יינתנו במוקדים אלו יידרשו בבחינה של מרפאת היחידה.
-
פוניתי למיון באמבולנס וכעת קיבלת שטר חוב הביתה. מה עליי לעשות?לצורך כיסוי החוב, יש לשלוח צילום תעודת חוגר למד"א במספר הפקס הרשום בשטר החוב. עליך לוודא את סגירת החוב מול מד"א.
-
אני איש קבע ואני לא מבוטח במסגרת ביטוח פרטי. האם אני יכול להזמין רופא הביתה?כן. "חבר" מפעילה שירות "לבריאות VIP". רכישת השירות לא מחייבת הצטרפות מוקדמת והתשלום הינו רק עבור השירות המבוקש. (מידע נוסף)
-
האם אוכל לקדם בדיקת מומחה דרך המיון?יש לנו נטייה לחשוב שבמיון אפשר לבצע כל בדיקה רפואית שקיימת. מטרת המיון היא להבין האם מטופל נמצא בסכנת חיים ואיך אפשר לעזור לו. יש בדיקות רלוונטיות עבור על בעיה מצילת חיים. אין אפשרות לבצע במיון בדיקות דם מסוימות, אי אפשר לעבור בדיקת נוירולוג כי מחכים לתור חודשים (לדוגמה..) ואין בדיקות MRI. בנוסף סדר ההגעה למיון לא מבטיחה את סדר הטיפול. במיון - מי שדחוף מטופל קודם - לכן נדרש להיעזר בסבלנות.