top of page

רפואת מומחים

רופא היחידה יכול להפנות את החייל לרופא מומחה בהתאם לצורך הרפואי. צה"ל מפעיל מערך רחב של רופאים מומחים לטובת משרתיו במגוון תחומים רפואיים שונים. ניתן להזמין תור לרופא מומחה דרך מרפאות היחידה, מערכת זימון התורים ברשת או באמצעות מוקד "מקול הלב". חובה על החייל לדווח לרופא היחידה על סיכום הרופא המומחה והמלצותיו לצורך שמירה על הרצף הטיפולי.

 

המלצות רופא מומחה - רופא מומחה רשאי להמליץ מתוקף תפקידו המלצות מסוימות עפ"י שיקול דעתו. על אף היותו רופא מומחה אין זה אומר שהמלצותיו תקפות מיידית ומאושרות. המלצות הרופא מומחה הינן בגדר המלצות ונדרשות באישור אצל רופא היחידה. רופא היחידה מעלה את ההמלצות במערכת הרישומת הרפואית CPR ומפנה אותן לאישור בהתאם לצורך. (קרפ"פ, ראש תחום מסוים וכן הלאה).

מרבית השירותים ניתנים לביצוע כברירת מחדל בספק הצבאי במרפ"אות (מרפאות האזוריות של חיל הרפואה), לעיתים תינתן הפניה לשירות אזרחי באחד מבתי החולים הציבוריים - אליהם נדרש להגיע בליווי אסמכתא תקציבית, אותה נדרש לקבל מרופא היחידה.

ניתן להגיש בקשה לקבלת אסמכתא תקציבית לשירות רופא מומחה דרך 'מדיקליק'

חייל חובה נדרשים לקבל הפניה לפני קביעת התור!

איש קבע נדרש בהפניה ואסמכתא לספק אזרחי בלבד (פרטים נוספים)

יש להבחין ולהפריד בין המושגים:

  • תור - מועד בו מתבצע הטיפול, במרכז רפואי מסוים.

  • הפניה - מסמך מהרופא המטפל (במרפאת היחידה) אל רופא מומחה. שם הוא מפרט למה הוא שלח את המטופל אל המומחה.

  • אסמכתא - כסף. במידה וההפניה מחוץ לצבא נדרש להביא לספק האזרחי אסמכתא תקציבית עבור השירות.

את התור אתם קובעים לבד - לא נקבע אוטומטית ולא ע״י המרפאה.

  • ניגשתי למיון ללא הפניה מרופא, איך אני מבקש בקשה לכיסוי תקציבי על המיון?
    הכן צילום של מסמכי המיון המלאים, בצירוף מכתב בקשה אודות נסיבות הפניה למיון ובקש טופס "119" (אסמכתא תקציבית בדיעבד עבור פניה למיון). את הפניה יש להגיש למרפאת היחידה/חוג"ד/רופא היחידה לצורך בחינתה. **יש לשים לב - לא ניתן לקבל אסמכתא תקציבית בדיעבד לפניה למלר"ד שאינו בבית חולים ציבורי** לצורך אישורה, הפניה צריכה לעמוד בקריטריונים הרשומים בהו"ק 281.119 - גורם פיקודי שאינו רפואי לא מוסמך לאשר לחייל פניה למיון. במידה והפניה אושרה, עליך לשלוח בעצמך את האסמכתא לבית החולים ולוודא סגירת החוב מולם. במידה והפניה לא אושרה , ניתן לערער לגורם רפואי בפיקוד. במידה והערעור נדחה, לא ניתן לערער שוב.
  • ניגשתי למיון בעקבות תאונת דרכים עם רכב אזרחי. אפשר להגיש בקשה ל119?
    ניתן להגיש בקשה לאישור תקציבי בדיעבד. יש לשים לב לטפסים נוספים שיש לצרף לבקשה - אישור משטרת ישראל אודות קיום התאונה וטופס ויתור סודיות חתום (קיים בטופס הבקשה). ללא זה, לא ניתן יהיה לאשר את הפניה למיון. -- במידה והינך נדרש בהזמנת שירות העברה לבית חולים באמבולנס, יש לפנות למד"א להזמנת השירות. יש לשמור את שטר החוב המתקבל בסיום הנסיעה ולפנות למד"א בצירוף צילום תעודת חוגר וצילום שטר החוב בקישור הבא: https://www.mdais.org/contactus שימו לב, במידה ופנית לקבלת שירות למוקדי רפואת דחופה או שירותי העברה באמבולנס שאינם תחת הסכמי צה"ל – לא יינתן החזר כספי עבור השימשו בשירות וכן המלצות רפואיות אשר יינתנו במוקדים אלו יידרשו בבחינה של מרפאת היחידה.
  • פוניתי למיון באמבולנס וכעת קיבלת שטר חוב הביתה. מה עליי לעשות?
    לצורך כיסוי החוב, יש לשלוח צילום תעודת חוגר למד"א במספר הפקס הרשום בשטר החוב. עליך לוודא את סגירת החוב מול מד"א.
  • אני איש קבע ואני לא מבוטח במסגרת ביטוח פרטי. האם אני יכול להזמין רופא הביתה?
    כן. "חבר" מפעילה שירות "לבריאות VIP". רכישת השירות לא מחייבת הצטרפות מוקדמת והתשלום הינו רק עבור השירות המבוקש. (מידע נוסף)
  • האם אוכל לקדם בדיקת מומחה דרך המיון?
    יש לנו נטייה לחשוב שבמיון אפשר לבצע כל בדיקה רפואית שקיימת. מטרת המיון היא להבין האם מטופל נמצא בסכנת חיים ואיך אפשר לעזור לו. יש בדיקות רלוונטיות עבור על בעיה מצילת חיים. אין אפשרות לבצע במיון בדיקות דם מסוימות, אי אפשר לעבור בדיקת נוירולוג כי מחכים לתור חודשים (לדוגמה..) ואין בדיקות MRI. בנוסף סדר ההגעה למיון לא מבטיחה את סדר הטיפול. במיון - מי שדחוף מטופל קודם - לכן נדרש להיעזר בסבלנות.
bottom of page