רפואת נשים
לכל חיילת בשירות חובה ובקבע זכאות להיבדק במרפאת היחידה. חיילת זכאית לבקש בדיקה ע"י רופאה ולא ע"י רופא אם תרצה בכך, ובמידה ואין רופאה ביחידה היא תופנה לבדיקת רופאה ביחידה אחרת.
בדיקה על ידי רופא תיערך ככלל בנוכחות חובשת, ובהיעדרה בנוכחות חיילת אחרת, זאת אלא אם כן החיילת ביקשה מפורשות להיבדק ללא נוכחות אדם נוסף. כמו כן, בעת הבדיקה תימנע כניסת גברים לחדר.
רופא יחידה אינו רשאי לבצע בדיקה גניקולוגית, רקטלית או בדיקת שד. רופאת יחידה רשאית לבצע בדיקה רקטלית או בדיקת שד, אך לא בדיקה גניקולוגית.
חיילות בחובה ובקבע רשאיות לפנות באופן עצמאי למרפאת נשים צבאית ללא צורך בהפניה מרופא יחידה – ע"י תיאום תור בלבד.
כמו כן, חיילות זכאיות לבקש מרופא היחידה הפניה לרופאת נשים אזרחית, מתוך רשימת רופאות הנשים המורשות מטעם צה"ל. אם החיילת בחרה בכך, היא תידרש להעביר את תשובת רופאת הנשים האזרחית לרופא היחידה, נדרש לבקש הפנייה ואסמכתא תקציבית לרופאה הרלוונטית מרופא היחידה. (לרופאת נשים אזרחית נדרש להצטייד בטופס הפניה טופס 103, בשלושה עותקים, מרופא היחידה).
ישנן מרפאות נשים צבאיות ברחבי הארץ, כאשר הגדולות נמצאות במרפ"א מרכז (מחנה צריפין), מרפ"א דרום (קריית ההדרכה), מרפ"א צפון (בי"ח 10, חיפה) ומרפ"א הבירה (מחנה עופרית, ירושלים).
המרפאות הללו פתוחות בימים א'-ה' בין השעות 08:30-16:30, וניתן לקבוע תור דרך מוקד מקול הלב *6690.
חיילות ונשות קבע,
לצורך שיפור השירות והמענה במרכז לבריאות האישה במרפא מרכז
קו וואטסאפ: 052-9023971. לצרכים אדמיניסטרטיביים ולא ליעוץ רפואי.
המענה יינתן על ידי אחות בימים א'-ה'
בין השעות 13:00 - 16:00.
רופאות נשים צבאיות:
רופאות נשים אזרחיות:
על חיילות בשירות חובה ובשירות קבע להצטייד בטופס הפניה (טופס 103), בשלושה עותקים, מרופא היחידה. (לינק)
-
הריון ולידה – אנשי ונשות קבע זכאים לטיפולי פוריות מלאים כולל מימון מלא של התרופות.
בנוסף זכאים לאחות מעקב הריון – לה קיימים סמכויות נרחבות בהרבה בהוצאת הפניות שונות לעומת רופא היחידה. אשת קבע זכאית לשמירת הריון – על כל חודש שירות תקין זכאות ליום שמירת הריון (אינו נספר על מניין ימי המחלה). יועצת הנקה צבאית (דרך אחות מעקב הריון)
מהו"ת - מרכז ההתמודדות והתמיכה, הוא מרכז סיוע וטיפול שייעודו להעניק טיפול רגשי, תיווך לסיוע רפואי וליווי משפטי לכלל המשרתים והמשרתות בצה"ל, ללא הבדל מגדרי, בתחומים הבאים:
-
פגיעה על רקע מיני שאירעה בנסיבות צבאיות או אזרחיות, בהווה או בעבר.
-
אלימות במשפחה או בקשר הזוגי.
המרכז נותן מענה מקצועי ורגיש תוך שמירה על דיסקרטיות מלאה ופנייה אליו לא מחייבת הפנייה מרופא או מפקד.
לקבלת מידע נוסף, הבהרות והתייעצות מקצועית ודיסקרטית, מומלץ ליצור עמנו קשר בקו החם שלנו במספרי הטלפון: 03-9482600 או 1111 שלוחה 5 ואז 2.
למידע בנושא גלולת היום שאחרי ומניעת הריון יש לפנות למרפאת היחידה או למוקד פר"ח במספר *6690 שלוחה 3 ואז 2.
מידע בנושאי גלולות, הריון והורות בשירות (מרכז 'מצפים'), אתר יוהל"ם, שירות טרנסג'נדרים בצה"ל.
דרכי הפנייה ליוהל"ם
טלפון אזרחי - לשכת יוהל"ם: 03-5699040
מייל אזרחי: yohalam639lishka@gmail.com
דרכי הפנייה למהו"ת (מרכז התמודדות ותמיכה)
המוקד זמין בכל שעות היממה במספרים:
טלפון אזרחי: 03-9482600 / 1111 שלוחה 5 ואז שלוחה 2
מייל צבאי: "מהות – מרכז התמודדות ותמיכה"
המרכז נמצא במחנה צריפין ופועל בין השעות 08:00-17:30
דרכי הפנייה למרכז מצפים
ס.מ.ס: 052-999-0233
מייל אזרחי: Metzapim@digital.idf.il
מייל צבאי: מצפים + ctrl k
דרכי הפנייה למדור קידום שוויון מגדרי
טלפון אזרחי: 035699025
-
ניגשתי למיון ללא הפניה מרופא, איך אני מבקש בקשה לכיסוי תקציבי על המיון?הכן צילום של מסמכי המיון המלאים, בצירוף מכתב בקשה אודות נסיבות הפניה למיון ובקש טופס "119" (אסמכתא תקציבית בדיעבד עבור פניה למיון). את הפניה יש להגיש למרפאת היחידה/חוג"ד/רופא היחידה לצורך בחינתה. **יש לשים לב - לא ניתן לקבל אסמכתא תקציבית בדיעבד לפניה למלר"ד שאינו בבית חולים ציבורי** לצורך אישורה, הפניה צריכה לעמוד בקריטריונים הרשומים בהו"ק 281.119 - גורם פיקודי שאינו רפואי לא מוסמך לאשר לחייל פניה למיון. במידה והפניה אושרה, עליך לשלוח בעצמך את האסמכתא לבית החולים ולוודא סגירת החוב מולם. במידה והפניה לא אושרה , ניתן לערער לגורם רפואי בפיקוד. במידה והערעור נדחה, לא ניתן לערער שוב.
-
ניגשתי למיון בעקבות תאונת דרכים עם רכב אזרחי. אפשר להגיש בקשה ל119?ניתן להגיש בקשה לאישור תקציבי בדיעבד. יש לשים לב לטפסים נוספים שיש לצרף לבקשה - אישור משטרת ישראל אודות קיום התאונה וטופס ויתור סודיות חתום (קיים בטופס הבקשה). ללא זה, לא ניתן יהיה לאשר את הפניה למיון. -- במידה והינך נדרש בהזמנת שירות העברה לבית חולים באמבולנס, יש לפנות למד"א להזמנת השירות. יש לשמור את שטר החוב המתקבל בסיום הנסיעה ולפנות למד"א בצירוף צילום תעודת חוגר וצילום שטר החוב בקישור הבא: https://www.mdais.org/contactus שימו לב, במידה ופנית לקבלת שירות למוקדי רפואת דחופה או שירותי העברה באמבולנס שאינם תחת הסכמי צה"ל – לא יינתן החזר כספי עבור השימשו בשירות וכן המלצות רפואיות אשר יינתנו במוקדים אלו יידרשו בבחינה של מרפאת היחידה.
-
פוניתי למיון באמבולנס וכעת קיבלת שטר חוב הביתה. מה עליי לעשות?לצורך כיסוי החוב, יש לשלוח צילום תעודת חוגר למד"א במספר הפקס הרשום בשטר החוב. עליך לוודא את סגירת החוב מול מד"א.
-
אני איש קבע ואני לא מבוטח במסגרת ביטוח פרטי. האם אני יכול להזמין רופא הביתה?כן. "חבר" מפעילה שירות "לבריאות VIP". רכישת השירות לא מחייבת הצטרפות מוקדמת והתשלום הינו רק עבור השירות המבוקש. (מידע נוסף)
-
האם אוכל לקדם בדיקת מומחה דרך המיון?יש לנו נטייה לחשוב שבמיון אפשר לבצע כל בדיקה רפואית שקיימת. מטרת המיון היא להבין האם מטופל נמצא בסכנת חיים ואיך אפשר לעזור לו. יש בדיקות רלוונטיות עבור על בעיה מצילת חיים. אין אפשרות לבצע במיון בדיקות דם מסוימות, אי אפשר לעבור בדיקת נוירולוג כי מחכים לתור חודשים (לדוגמה..) ואין בדיקות MRI. בנוסף סדר ההגעה למיון לא מבטיחה את סדר הטיפול. במיון - מי שדחוף מטופל קודם - לכן נדרש להיעזר בסבלנות.